Over computers en over de nazorg na het ontslag…

Amstelveen, 15 januari 2013 > Ja, het was vandaag weer een mooie dag, en het heeft vandaag flink gesneeuwd hier. Buiten is alles wit, en is dat niet een mooi gezicht? Minder leuk is het als je eruit moet, en soms lukt dat gewoon niet. Al het verkeer reed stapvoets en ik zag nauwelijks mensen lopen buiten. Tot mijn spijt was ik toen genoodzaakt om een afspraak op de Amstelmere af te zeggen, vanwege vervoersproblemen, maar gelukkig vond mijn behandelaar dat niet erg en konden we alles telefonisch met elkaar bespreken. Binnenkort spreek ik mijn behandelaar alsnog…

Voor morgen staat er creatieve therapie op het programma in de Amstelmere en ik begin er alvast mee. IK zal mijn uiterste best doen om erbij te zijn. Morgenavond slaap ik weer een nachtje op de kliniek, en dat heen en weer gereis is eigenlijk alleen maar zo omdat het wettelijk niet is toegestaan om na een eerste ook een tweede verlofperiode te ondergaan. Echter, een betere oplossing is er op dit moment niet mogelijk. De eerste paar weken heb ik een vrij intensief programma, eigenlijk alleen maar bedoeld als opstapje naar de toekomst, dat alles goed blijft lopen, ook erna. Ditmaal is de nazorg zeer aanzienlijk beter geregeld dan de vorige keer, en ook vrij intensief. Maar liever dat dan een terugval. Dit laatste geloof ik niet echt dat me dat nog een keer zal gebeuren, maar het is altijd verstandig om een goed en waterdicht vangnet achter de hand te hebben.

Een aantal mensen in de woongroep zouden graag meer informatie willen ontvangen over die nazorg waar ik het net over had. Gisteren had ik hierover een gesprek met mijn behandelaar op de Walborg kliniek in Amsterdam waar ik momenteel verblijf. Deze zou een brief opstellen om alles haarfijn uiteen te zetten, een brief die mogelijke onduidelijkheden duidelijker zal maken. Het lastige vind ik wel dat, zo begrijp ik, daar pas in de tweede helft van donderdagmiddag een gesprek zal hebben met mijn behandelaar. Ik heb hierover ook met mijn mantelzorger gesproken. Het lastige is dat die briefbespreking, zo begrijp ik, wel plaatsvindt in wat officieel mijn eigen vrije tijd is, en het valt ook niet onder mijn eigen behandeling. Op de dagen na een overnachting op de kliniek ben ik gewend altijd in de ochtend weer richting mijn woning te gaan. Maar goed, oke, het is even niet anders. Wat niet wegneemt dat, afhankelijk van de weersomstandigheden, mijn daaropvolgende overnachting op de kliniek in de nacht van zaterdag op zondag a.s.mij (en met mij nog een aantal andere mensen) tamelijk zinloos lijkt. Ik vraag me af of die overnachting beter niet kan plaatsvinden in de nacht van zondag op maandag, want maandag is bovendien mijn ontslag-dag……

Hoe dan ook, ik zie er wel erg naar uit, naar mijn ontslag en ik zal me er ook volledig voor inzetten om op het goede spoor te blijven zitten, ook op de langere termijn. Alles wat nazorg betreft is nu veel beter geregeld dan ooit tevoren, en dat is toch positief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: