Uitslag onderzoek fysiotherapeut, nieuw vast mailadres

Amstelveen, 7 februari 2013 >> Gisteren moest ik om twee uur in de middag voor onderzoek en een intakegesprek bij de fysiotherapeut zijn. En aangezien ik vanwege de pijn in mijn rug nog niet zo mobiel ben heeft mijn moeder me er naar toe gebracht en daarna weer naar huis terug gebracht. Het was een prettige kennismaking met de therapeut, en hij heeft me ook een aantal oefeningen meege-geven om thuis regelmatig mee te oefenen.

Gelukkig blijkt er niks nieuws aan de hand te zijn wat de toestand van mijn ruggewervels betreft. Het was al in mijn tienerjaren bekend geworden dat ik de ziekte van Scheuermann heb, dat is een afwijking in een van mijn onderste ruggewervels. Doch dat blijkt niet de oorzaak van de hevige pijnen te zijn die ik momenteel dagelijks ervaar. De pijn wordt volgens de therapeut veroorzaakt omdat, als je langere tijd op een te harde matras ligt zoals op de kliniek het geval was, je lichaam (en daarmee dus ook al je spieren) niet echt tot rust kan komen. Je zou dus kunnen stellen dat mijn lichaam oververmoeid is geraakt van al die maanden op een harde matras liggen.

Tussen die oefeningen door, raadt de therapeut aan om het rustig aan te doen en in lichamelijk opzicht niet al te hoge eisen aan mezelf te stellen. Het is niet alleen belangrijk dat de rugspieren door die oefeningen weer losser komen te zitten, maar ook om voldoende lichamelijke rust te nemen.

Vandaag ben ik er toch even uit geweest samen met mijn moeder. Even een aantal boodschappen gedaan. In de avond voelde ik de pijn wel toenemen toen ik voor mezelf aan het koken was, maar heb nadien wel uitgebreid rust genomen, en genoten van mijn avondmaal. Later in de avond kwam ik op het idee om, nu ik al anderhalf jaar voor radio, televisie, telefonie en internet bij Ziggo klant ben, ook een nieuw Ziggo mailadres in het leven te roepen. Het vaste nieuwe mailadres waarop je me kunt bereiken is:

cbdekat@ziggo.nl

Welnu, het is alweer later op de avond en wil het ook vanavond niet al te laat maken. Morgen ook een vrij rustige dag, en in de namiddag bezoek van mijn psychiater, aan huis. Er zijn nu drie contact-momenten per week met de hulpverlening, en donderdag moet ik wekelijks langs de fysiotherapeut, waardoor die vrije dag is komen te vervallen. Ik hoop dan ook met de hulpverlening te kunnen bereiken dat die vrije dag wordt verplaatst naar een andere dag in de week. Want het was wel de afspraak dat een doordeweekse dag mijn vrije dag mag zijn… Hierover later wellicht meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: