Ter nagedachtenis aan Peggy en Floor

Amstelveen, dinsdag 12 februari 2013 >> Ja, vandaag weliswaar nog last van een buikgriepje, maar toch wel een aardige dag. Ik heb me in ieder geval niet hoeven te vervelen. Vanmorgen bezoek gehad van iemand van de RIBW zorg aan huis, zoals iedere week. Was een aangenaam bezoekje en ik ga samen met haar verder werken aan het opruimen van mijn huis. Volgende week vrijdag komt zij weer.

Ja, vandaag is het 12 februari, een gedenkwaardige dag, en dat betekent dat het alweer drie jaar geleden is dat mijn vroegere hartsvriendin Peggy aan de gevolgen van een poging tot zelfdoding van oudejaarsdag 2009, kwam te overlijden. Momenteel gaat het gelukkig erg goed met mij, maar dat zijn toch van die gebeurtenissen uit het verleden die een mens niet gauw zal vergeten. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het contact met haar hartsvriendin Floor die ik tijdens mijn opname van 2011-2012 in de kliniek leerde kennen. Die band was nog een tikkie dieper dan die met Peggy,maar helaas, de bemoeienis van de ggz heeft dat contact tussen ons uiteindelijk geen goed gedaan. Op 16 januari 2012 werd Floor plotseling weer teruggeplaatst naar de gesloten afdeling in Hoofddorp, en sindsdien zijn we het contact helaas kwijtgeraakt. Er heerst(e) een volledig ontwricht beeld van de werkelijkheid omtrent mijzelf als mens. Ik zou andere mensen lastig vallen, en dat beeld komt voort uit een volledig onjuiste interpretatie van de ggz en mogelijk ook van Floor zelf. Hoe dan ook ook dat is iets wat een mens niet gauw zal vergeten.

Gelukkig ben ik de afgelopen jaren wel veel sterker geworden, en dat ervaar ik nog elke dag….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: