Nieuwsbulletin d.d. dinsdag 5 maart 2013, verder werken aan mijzelf, mogelijk nieuwe processor in oude computersysteem uit 2007…

Amstelveen, 5 maart 2013 > Ja, hier weer eens een nieuw videospotje, afkomstig van mijn videokanaal op YouTube, vanavond gemaakt. Daarin besteed ik o.a. aandacht aan het feit dat ik hoogstwaarschijn-lijk via Marktplaats.nl kan gaan overgaan tot de aanschaf van een nieuwe quadcore processor voor in mijn oudere computersysteem uit februari 2007. Er zit nu een dualcore processor in, dat werkt op zich wel aardig, maar is voor videobewerking minder geschikt. Dan moet een dualcore processor heel hard werken. De quadcore serie processoren is in de winkel niet meer verkrijgbaar sinds enige tijd. Het inbouwen ervan laat ik door een deskundige doen, omdat dit nu juist een klusje is waar ik nog geen ervaring mee heb. Na de eventuele aanschaf en ombouw zal deze computer kwa prestaties nagenoeg vergelijkbaar zijn aan het nieuwere systeem uit 2011. Persoonlijk zou ik het prettiger vinden om op beide systemen aan videobewerking te kunnen doen, zonder problemen of haperingen of vastlopers. Het is nog niet 100% zeker, maar de kans is groot dat ik deze aanschaf zal gaan doen.

Verder gaat het wel goed met mij. De rechtelijke machtiging die ik vanuit de ggz gekregen heb verloopt binnenkort en zal worden omgezet in een voorwaardelijke machtiging. Het verschil is dat een gewone rechterlijke machtiging is bedoeld voor mensen bij wie het eigenlijk al te laat is en die op het moment zelf al in een psychose zitten bijvoorbeeld. Een voorwaardelijke machtiging is er weer voor mensen bij wie het psychisch goed gaat, en is bedoeld als een uiterste noodmaatregel, als een soort extra vangnet, voor het geval het weer mis zou gaan. Echter, bij een zeer recentelijk gesprek met mijn psychiater bleek wel dat er inmiddels niet meer vanuit wordt gegaan door de ggz, dat ik weer opnieuw een terugval ga beleven in de toekomst. De medicatie speelt daarbij een belangrijke rol, en slaat bij mij ook heel goed aan. Dit laatste bleek eigenlijk al tijdens mijn afgelopen opnameperiodoe op de gesloten afdeling van Zuiderpoort in Haarlem, vlak na de medicatiewijziging. Binnen twee dagen na de medicatiewisseing zagen omstanders, waaronder mijn moeder en goede vriend Rob, dat ik in positieve zin in korte tijd heel erg was veranderd, en dat is nu nog altijd zo. Inmiddels heeft ook een medewerkster van de apotheek mij laten weten dat de medicatie die ik eerst jarenlang gebruikte niet goed voor me was. De werking van het antipsychoticum Seroquel werd voor een belangrijk deel tegengewerkt door de stemmingsstabilisator Carbamazepine, waardoor de Seroquel mij ook veel minder goed kon beschermen tegen psychosen. De apothekersassistente gaf indirekt eigenlijk ook al aan dat die vroegere verkeerde medicatie verantwoordelijk is geweest voor de vele psychosen die ik de laatste drie jaren heb meegemaakt. Maar dat is het verleden, en we leven nu in het hier en nu. Er zijn nog dingen waar ik aan wil werken, maar ik ben tevreden zoals ik me tot nog toe ontwikkel. Een volgende keer hoop ik te verduiidelijken in welke opzichten ik nog aan mijzelf wil werken. Dat zal mij ook zeker lukken… Tegenwoordig geef ik wel alvast veel vaker dan vroeger duiidelijk mijn grenzen aan naar buiten toe, en dat is al een belangrijk onderdeel van mijn verdere ontwikkeling…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: