Grote computerstoring , noodoplossing voorhanden…

Amstelveen, 5 april 2013 > Vanavond was ik bezig achter mijn nieuwste desktop computer toen ik ineens een harde tik hoorde, waarna het systeem helemaal stil viel. Toen weer opnieuw opgestart, alles leek goed te werken, totdat ik ontdekte dat zowel de luidsprekeruitgang als de audio ingang van de op het moederbord geintegreerde geluidskaart niet meer werkte. Toen nog van alles geprobeerd, stuurprogramma’s opnieuw geinstalleerd, maar niks werkte. Vervolgens Windows opnieuw geinstalleerd, maar ook dat loste het probleem niet op. De enige optie is nu de computer wegbrengen naar Mycom, maar aangezien ik eigenlijk wel verwacht dat het moederbord beschadigd is geraakt, zal er waarschijnlijk wel een nieuw moederbord in de computerkast gemonteerd moeten worden, indien nog voorradig tenminste. In dat geval betekent dat voor hun een grote en ook vrij prijzige operatie, want alle interne onderdelen moeten dan vervolgens opnieuw worden geinstalleerd op het nieuwe moederbord. Ik schat dat deze reparatie wel enkele honderden euro’s gaat kosten.

In de tussentijd heb ik zolang mijn nieuwe laptop computer geinstalleerd in de hobbykamer. Met enige aanpassingen kan ik deze tijdelijk gebruiken voor de meeste toepassingen die ook op mijn desktop pc beschikbaar waren, inclusief het verder werken aan mijn websites. Maar een flinke tegenvaller was dit wel. Ik had ook nog Rob aan de telefoon, die vanwege persoonlijke omstandigheden ook niet echt zijn dag had vandaag…

Morgen dus maar even langs Mycom om de pc af te geven voor reparatie. Mij benieuwen wat de schade is, hoe lang deze reparatie gaat duren en of het nog wel rendabel is om deze pc te laten repareren. Ik verwacht van wel, maar in het ergste  geval betekent dat dus een nieuw systeem met hopelijk ook windows 7 erop, dus niet die nieuwste windows versie 8, wat volgens mij en vele andere experts niet veel meer is dan een herhaling is van de destijds mislukte windows vista…

Ach, morgen hopelijk een betere dag…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: