Over de muziekhobby, video’s en positieve spirituele ontwikkelingen, na korte emotionele dip.

Amstelveen, 22 juni 2013 >> Hallo allemaal, ja hier weer eens een berichtje van mij voor op mijn weblog. Hoewel ik ook heel veel dagen thuis blijf valt er nog genoeg te ondernemen en te beleven, zowel op muzikaal, technisch als spiritueel gebied. In de hierbovenstaande video kun je kijken naar een fotoreportage, met op de achtergrond mijn nieuwste muzieknummer, getiteld “Heartbeat”, een nummer wat je tevens in stereo kunt beluisteren. Het is ontzettend leuk om per computer muziek te kunnen maken, en wil ook gaan oefenen met diverse muziekstijlen, ook wat rustigere nummers bijvoorbeeld. En wat te denken van Jazz? Dit vereist natuurlijk enige ervaring, maar dat gaat vast wel lukken denk ik. Daarnaast overweeg ik toch over te gaan tot de aanschaf van de voordeligste Intro-versie van de muzieksoftware Live van Ableton. Niet het meest uitvoerige pakket, maar wel een mooie kans om te leren en om bij succes verder te kunnen sparen om later de uitgebreidere versie te kunnen aanschaffen. De intro versie kost 79 euro, en draait ook onder Windows. Binnenkort wil ik ook proberen zang toe te voegen aan de muziek. Microfoons genoeg in huis, alleen nog een verloopsnoertje maken zodat ik een microfoon ook op de geluidskaart van mijn computer kan aansluiten.

Daarnaast heb ik de afgelopen week ook verschillende videobewerkings software programma’s gaan testen en met elkaar vergelijken. Eerder kreeg ik van iemand een reaktie dat sommige van mijn video’s een ietwat schokkerig beeld vertonen. Dit komt ook door wat ze de “framesnelheid” noemen, dat wil zeggen het aantal afzonderlijke beeldjes wat je per seconde te zien krijgt, en daardoor zie je mij bijvoorbeeld ook in beeld bewegen. De framesnelheid kan per softwareprogramma nogal varieren, meestal een framesnelheid van ergens tussen de 25 en 30 beeldjes per seconde. Sommige meer geavanceerde software kan een framesnelheid aan van zelfs 50 of 60 beelden per seconde, al heb je daarvoor wel een zeer speciale en ook prijzige videokaart voor nodig in je pc, om zo’n hoge framesnelheid te kunnen verwerken. Een framesnelheid van 30 wil niks anders zeggen dat je dan 30 afzonderlijke foto’s in één seconde tijd te zien krijgt. Het menselijk oog is te traag om die beeldjes afzonderlijk te kunnen bekijken, en daarom zien we dat als bewegend beeld…

Uit een eigen test komt naar voren dat Pinnacle Studio 16 Plus voor mij als beste uit de bus komt. De hoogste framesnelheid vind je hier bij het gratis in Windows geintegreerde programma Windows Movie Maker, wat het minst schokkerige en stabielste beeld geeft van alle geteste programma’s. Echter voor de rest is Windows Movie Maker kwa gebruiksmogelijkheden vrij beperkt en biedt weinig mogelijkheden voor speciale effekten. Bovendien is het aantal instelmogelijkheden zeer beperkt. Voor de beginnende videobewerker/ster echter een prima keuze, voor mensen die snel een vrij goede kwaliteit video willen maken. Ik ben meer te spreken over Pinnacle Studio 16 Plus, het heeft veel meer mogelijkheden, special effekts die je kunt toepassen, en je kunt je video’s ook in verschillende bestandsformaten converteren, naar keuze. Het plaatsen van een video op YouTube of Vimeo is ook geen enkel probleem bij Pinnacle. Het programma geeft dan ook de keuze in welk bestandsformaat en in welke kwaliteit je de video wilt uploaden. Dit kun je, in tegenstelling tot bij Windows Movie Player, geheel zelf bepalen en instellen. Van tevoren kun je dan ook al zien hoeveel ruimte je video op de server van YouTube of Vimeo zal gaan innemen. Met name voor gebruikers van Vimeo is dat wel belangrijk, omdat ik daar met mijn Plus abonnement maximaal 5 gigabyte per week aan videomateriaal mag uploaden. Het meest gebruikte bestandsformaat is mp4, in HD kwaliteit betekent 5 gigabyte webruimte per week ongeveer drie uur video per week! Het derde softwarepakket van Corell, Videostudio X5 heeft deze mogelijkheid niet, maar mist ook een aantal andere mogelijkheden. Bovendien is de standaard beeldweergave bij Corell Videostudio X5 het meest schokkerig en minder stabiel, vergeleken met Pinnacle. Corell komt daarmee bij mij op plaats 3, Windows Movie Maker op plaats 2, en Pinnacle op de eerste plaats. Als het even kan gebruik ik voortaan ook PInnacle, alleen als ik eens weing tijd heb dan stap ik even over naar Windows Movie Maker, wat op zich ook een goed programma is.

Na een heel technisch verhaal, nu even wat anders. Gisteren overdag en vanochtend in de ochtenduren was mijn stemming wat minder. Vanavond knapte ik weer helemaal op dankzij de zeer liefdevolle spirituele hulp die ik daarbij krijg. Het mooie daarbij is ook mijn telepatische gave waardoor de communicatie met Floor en mijn gids Peggy zo helder als glas is. En ik heb na zeer lange tijd ook weer een berichtje gestuurd per email naar Floor. Ik begrijp vanuit ons telepatish contact dat ze daar best blij mee is. Heel mooi onze spirituele band, maar aan de andere kant, zo begrijp ik, voor ons allebei nog niet mooi genoeg. Het was een leerzame avond. Heel leerzaam. We missen elkaar nog iedere dag. Ik ging er tot nog toe iets te eenzijdig vanuit dat zij de enigste is die het direkte contact weer zou kunnen herstellen. Maar toch, het mag dan zo zijn dat ik andere mensen zeker niet aan een lijntje wil houden, aan de andere kant is het wel zo dat een te passieve en afwachtende houding nou ook weer niet echt goed is als je echt om iemand geeft. Ik luisterde op een gegeven moment naar een cd van Celine Dion, en tijdens dat beluisteren wees Floor mij op een nummer van die CD, getiteld “Shadow of Love”. Zie bovenstaande video. Ze vroeg me daarbij eens op de tekst te letten. Vooral een positieve song, ontroerend en leerzaam tegelijk, maar tegelijkertijd ook een soort boodschap van: “Als jij het gevoel hebt dat je zover bent en dat het juiste moment voor contact is aangebroken, DAN MAG JIJ OOK GERUST HET INITIATIEF NEMEN en contact met met zoeken…”. Waarop ik dacht, ja, ze heeft volkomen gelijk. Enkele woordjes uit de songtekst moet ik nog even opzoeken in het woordenboek, maar ik heb hier veel van geleerd. Ontroerend en duidelijk, als ik alleen al eens kijk naar de eerste alinea van de songtekst die ik voor mezelf heb uitgeprint:

“Live my life like a runaway,

I hide my dreams in a special place,

I’m waiting here for my prince to come,

To save me from the darkness…..

Maar je kunt de tekst ook volgen als je naar bovenstaande video luistert en kijkt. Punt is alleen, ik heb maar een direkte contactmogelijkheid met haar, via email. Voor de rest geen overige informatie omtrent andere contactmogelijkheden, zoals bijv. een telefoonnummer. Met niet de minste kwade bedoelingen hoor, dat moge duidelijk zijn. Integendeel. Maar misschien zijn er nog andere mogelijkheden te vinden. Ik ga er zeker mee aan de slag, voor als het moment daar is. Het is ook belangrijk elkaar voldoende ruimte te geven. Maar dat het andere uiterste van volslagen passiviteit ook niet echt gezond is, is me wel duidelijk geworden. Deze boodschap werkt ook wel bevrijdend om eerlijk te zijn. Eerder vanavond meldde Floor ook al eventjes dat we elkaar inmiddels heel dicht genaderd zijn, en zo voel ik dat ook. Zo heel lang kan dat niet meer duren denk ik… Dat werd ook al voorzien door een spirituele leermeester die me enige tijd geleden een berichtje stuurde naar aanleiding van mijn weblog. Floor betekent alles voor me, andersom ook. En anders, als zich geen andere contactmogelijkheid aandient in de niet al te verre toekomst, kan ik haar altijd nog via email proberen voor te stellen bijvoorbeeld eens iets en ergens af te spreken, bijvoorbeeld op neutraal terrein, of op een plek die zij leuk vindt. Want ook de gedachte dat we elkaar al veel te lang hebben moeten missen, komt steeds vaker in mijn gedachten op.

En tenslotte, voor alle duidelijkheid, er zullen ongetwijfeld ook mensen zijn die in hun bewustzijnstoestand en spirituele ontwikkeling nog op een veel lager niveau zitten, die dit berichtje lezen. Ik bedoel hiermee met name bepaalde mensen uit de psychiatrie, die in het verleden al de natuur naar hun hand wisten te zetten voor enige tijd. Aangaande de zuiver natuurlijke ontwikkeling van de tweelingzielenband tussen mij en Floor. Vanuit hun veel te oppervlakkige analytische ziens- en leefwijze mogen ze ons destijds dan ernstige schade hebben toegebracht in emotioneel opzicht, dat zal een volgende keer niet meer gebeuren. En daarmee basta!! Maar dat geldt eigenlijk voor ieder individu met dezelfde instelling. Dat Floor en ik met elkaar verder willen gaan in ons contact wisten we al toen we elkaar voor het eerst ontmoetten. Mochten ze vanuit de psychiatrie de neiging voelen weer opnieuw dwars te gaan liggen en een nieuwe ontwikkeling van het ons zo dierbare contact te ontmoedigen, dan is dat de enigste manier om mij in het leven echt kwaad te maken. “Bemoei je met je eigen zaken”zou ik tegen hun zeggen. Wat de ontwikkeling van het contact tussen mij en Floor betreft is het ook nog eens zo dat wij daar zelf verantwoordelijk voor zijn. Een psychiater dient zich daar buiten te houden!! Zij zouden er juist goed aan doen te ontwaken uit hun “slapende” lage bewustzijnstoestand, bijvoorbeeld door eens aan hun eigen angsten te werken. Veel gezonder en rechtvaardiger ook ten opzichte van je medemensen, dan je eigen angsten en het daaruit voortkomende bezitterige en dominerende gedrag te botvieren over je eigen patienten. Ik wilde dit toch nog even kwijt. Bovendien, Floor en ik zijn nou niet bepaald dom. Een psychiater zou van mensen zoals wij juist nog zoveel kunnen leren… Voor dit laatste zou ik helemaal niet weglopen als me daarom zou worden gevraagd.

Hoe dan ook, ik zie uit naar de verdere ontwikkelingen en naar de toekomst…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: