Websites tijdelijk uit de lucht en verloren gegane videobestanden na infectie PC met het “politievirus”.

Amstelveen, zaterdag 3 mei 2014 > Afgelopen avond laat in de avond was ik bezig met het kijken en downloaden van enkele korte video’s van het internet. Op een gegeven moment kreeg ik, om het maar eens heel voorzichtig uit te drukken, de schrik van mijn leven toen ineens een pagina in beeld verscheen die van de politie afkomstig zou zijn, met een geheel onterechte beschuldiging als zou ik illegaal films verspreiden via het internet, dat alle bestanden op mijn pc zouden worden gecodeerd, en dat die gecodeerde bestanden weer hersteld zouden kunnen worden na betaling van een boete van  E 100,==. Dit alles onder vermelding van mijn persoonlijke IP adres van Ziggo. Ik vatte dit in eerste instantie heel serieus op en ben van schrik – helaas – heel veel van mijn eerdere gedownloade video’s van de harde schijf gaan verwijderen, wat achteraf gezien helemaal niet nodig was. Deze zijn dus verloren gegaan, en heb ergens nog de hoop dat een deel van die bestanden nog terug te vinden zijn op de externe harde schijf van mijn andere vaste computer. Daarnaast heb ik toen ook al mijn bestaande websites van het internet verwijderd, een actie die gelukkig nog is terug te draaien.

Gelukkig was ik zo slim de computer “op de harde manier” (aan-uit knop ingedrukt houden totdat de pc uitschakelt) alsnog uit te schakelen en evenlater weer opnieuw op te starten. Toen bleek dat geen van mijn bestanden op de harde schijven zijn gecodeerd, en er leek dus niks aan de hand te zijn. Ziggo was vanochtend al heel vroeg bereikbaar, omdat ik van de schrik en alle spanningen vannacht niet kon slapen heb ik toen in eerste instantie contact opgenomen met Ziggo, mijn internetaanbieder. Die vertelde mij dat er hoogstwaarschijnlijk niks ernstigs aan de hand was, maar raadde me aan toch even contact op te nemen met de plaatselijke politie. Dat heb ik toen ook gedaan, en dat stelde me ook weer gerust. Ik ben een van de vele mensen die dus vannacht het slachtoffer geworden zijn van het “politievirus”. Die mevrouw aan de telefoon raadde me aan de website www.fraudehelpdesk.nl te raadplegen. Op die site kreeg ik het advies een beveiligingsprogramma te downloaden wat dient als aanvulling op je bestaande beveiligingssoftware, het programma Hitman-Pro. Dit programma detecteerde maar liefst 11 ernstige virusbedreigingen op mijn pc!, waarschijnlijk afkomstig van een besmette bezochte website. Hitman Pro heeft alle bedreigingen weer zeer zorgvuldig verwijderd en de computer lijkt weer schoon te zijn. Het enigste wat ik nu nog moet doen is een virus en spyware scan uitvoeren met Bitdefender, mijn beveiligingspakket, wat ook duidelijk wordt aangeraden om te gebruiken. Het is een van de beste beveiligingsprogramma’s voor Windows 7 en –8. Maar daarnaast wil ik toch ook wel een licentie aanschaffen voor het gebruik van Hitman Pro, voor na de proefperiode van 30 dagen. Dat is wel weer een investering, maar op die manier worden je computersystemen wel veel beter beveiligd tegen bedreigingen en virusinfekties die je reguliere beveiligingspakket mogelijk niet detecteert, tegen fraude dus in dit geval. Doordat ik zelf zo slim was de computer tijdig op de harde manier uit te schakelen heb ik voorkomen dat de bestanden geblokkeerd zijn geraakt, en zal de criminele organisatie die achter dit soort van internetcriminaliteit schuilgaat dus geen 150 euro aan mij verdienen gelukkig. Mensen doen tegenwoordig alles om maar zo veel mogelijk geld te verdienen. Maar het kostte me wel weer een slapeloze nacht, een hoop spanningen en ergernis, en een aantal videobestanden waar ik wekenlang mee bezig ben geweest.

Nou, de laatste tijd zitten er heel veel dingen in de privésfeer behoorlijk tegen, bijna alles lijkt mis te lopen, en ik dacht vanochtend “Ach, dit kan er ook nog wel bij”….. Hieronder dus een afbeelding van de nep-website, zogenaamd afkomstig van de politie, om mensen te misleiden en angst aan te jagen en geld afhandig te maken… Ik ga nu toch nog maar een paar uurtjes rust proberen te nemen na een hele zware en gespannen slapeloze nacht.

De licentie voor het aanvullende beveiligingspakket van Hitman Pro kost voor drie computersystemen en voor een periode van drie jaar een kleine 60 euro, valt eigenlijk nog wel mee, als je bedenkt dat daar een hoop ellende mee kan worden voorkomen… Het programma verwijderde ook een programma wat ik eerder op mijn pc had geinstalleerd, een programma genaamd Regclean Pro, afkomstig van het bedrijf Systweak uit de VS. Deze software ga ik later ook van mijn andere pc verwijderen. Blijkbaar is dat programma, deze software, ook niet te vertrouwen en bevat het mogelijk ook een virus. En zo ben ik bijna voor de tweede keer in een jaar tijd slachtoffer van fraude geworden. Vorig jaar al werd er fraude gepleegd met mijn creditcardgegevens die door een hacker zijn onderschept. Als beveiligingspakket kan ik een ieder, naast Hitman Pro, vooral Bitdefender Internet Security aanbevelen. Het programma is het meest betrouwbare beveiligingspakket voor Windows computersystemen.

politievirus-urausy-2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: