Eerste kwartaal 2015 een roerige periode, gezondheidstoestand mijn moeder lijkt stabiel te zijn.

Amstelveen, 25 maart 2015

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst op mijn blog heb geschreven. Het was dan ook een vrij drukke periode, en een roerige periode vooral. Op nadrukkelijk verzoek van mijn moeder mag ik hierop niet al te diep ingaan, maar ik kan wel vertellen dat het jaar 2015 nog maar net begonnen was of mijn moeder kreeg last van allerlei pijnklachten, pijnklachten in de maag waarbij er ook maagzuur naar boven kwam in haar slokdarm. Er is toen een uitgebreid onderzoek verricht, eerst in het ziekenhuis in Amstelveen, later in het VU ziekenhuis in Amsterdam. Zij is toen na het onderzoek voor haar klachten behandeld, en gisteren, 24 maart, moest ze weer voor gesprek naar de specialist in het ziekenhuis Amstelveen waar ze nu weer onder behandeling is. Uit dat gesprek werd duidelijk dat haar gezondheidstoestand is verbeterd en nu stabiel lijkt te zijn. Over enkele maanden moet ze weer terug komen voor een vervolggesprek met de specialist in het ziekenhuis. Ik ben blij dat het weer beter met haar gaat. Wel het nadrukkelijke verzoek aan iedereen die dit leest die nog niet met mijn moeder hierover heeft gesproken, liever hierover voorlopig geen contact met haar op te nemen. Het is niet leuk en erg ongezond om telkens weer opnieuw met nare dingen die we hebben meegemaakt geconfronteerd te worden. Dit laatste is voor haar een enorme belasting namelijk. Maar de meeste mensen in onze Westerse cultuur hebben vaak wel die neiging om teveel stil te staan bij het negatieve, bij negatieve dingen en gebeurtenissen. Weliswaar goedbedoeld, dat zeker, maar leuk is dat niet altijd en erg ongezond.

Zeer recentelijk is ook mijn oom Koos, de broer van mijn moeder, overleden, dat was ook al niet zo leuk voor mijn moeder en alle overige familie en betrokkenen. Het wordt tijd om na de rouwperiode weer in het positieve terug te keren, hoe moeilijk dat voor veel mensen dan ook is. Het gewone leven gaat immers wel gewoon door, maar ik weet uit ervaring hoe het voelt om een vader kwijt te raken. Ik denk hierbij aan mijn vader die in februari 2011 aan een dubbele longontsteking kwam te overlijden, maar ook aan mijn neef Jaap en mijn nichten Annemarie en Margot, de kinderen van oom Koos. Het verlies van je ouders is iets waar een mens eigenlijk nooit helemaal overheen komt. Mijn begeleider van de GGZ heeft er veel bewondering voor dat ik ondanks alle tegenslagen in de periode van na mijn ontslag van mijn laatste opname (jan.2013) tot op heden, zo sterk en stabiel ben gebleven. Hier ligt een zuiver spiritueel proces aan ten grondslag. Ik dacht haar lange tijd te zijn kwijtgeraakt, maar sinds begin 2014 onderhoud ik intensief contact met mijn lieve vriendin F.L., zij is niet zomaar een vriendin, maar ze blijkt mijn tweelingziel te zijn. Iemand waarmee je een band hebt tot op zielsniveau. Later hoop ik hier nog uitvoerig op terug te komen op een website die ik geheel aan het vernieuwen ben en die nu voor onbepaalde tijd even uit de lucht is gehaald. De website wordt geheel vernieuwd, en daarnaast ben ik ook bezig met het upgraden van een andere website met vooral heel veel zelfgemaakte muziek op de computer en programma’s met gesproken woord, en verder nog zelfgemaakte videoprodukties. De oude versie van die website is nog te zien op www.rtvstargate.com . De nieuwe versie van de site komt er heel anders uit te zien en zal na het gereedkomen op datzelfde adres te zien en te beluisteren zijn.

Het is vandaag een week geleden dat ik jarig was, maar zoals ik al verwachtte kwamen er weinig bezoekers. Immers er waren die dag ook verkiezingen, en ja, dan zitten de meeste mensen in de avonduren thuis achter de televisie om de uitslagen te bekijken. Dan heeft niemand belangstelling voor een verjaardag. Maar ik heb wel nog een aantal leuke kaarten gehad van familie, om me te feliciteren met mijn verjaardag. Eigenlijk had ik aan deze blog nog een muziekje van youtube willen toevoegen van de zangeres Celine Dion, maar die mogelijkheid is inmiddels vanwege de auteursrechten volledig geblokkeerd, in tegenstelling tot vroeger, toen dat nog wel mogelijk was. Ik kan nu alleen nog eigengemaakte video’s, afkomstig van mijn eigen videokanaal op youtube, invoegen op deze blog. Zie ook bovenstaande video.

Inmiddels is het alweer een latertje geworden, maar ik vond het toch leuk dit even te schrijven voor jullie. Zodra er meer nieuws is laat ik het je weten. Een beetje meer regelmaat in het schrijven van artikelen op mijn blog kan geen kwaad. Maar ik kan lekker uitslapen straks en ik verwacht morgen nog een pakketje met de post, een nieuwe grotere monitor voor videobewerking, en twee nieuwe langspeelplaten van respektievelijk Joe Cocker en een splinternieuwe dubbel LP van Mark Knopfler, voormalig leadzanger van de Britse groep de Dire Straits. De langspeelplaat komt er weer helemaal in, ook verschijnen er weer steeds meer langspeelplaten en platenspelers in de handel. Het analoge geluid van een LP klinkt vaak toch wat warmer en voller dan van CD. Hartewens is nog wel op termijn een tweede draaitafel van een goed merk (zoals Technics of Pioneer) aan te schaffen, om echt maximale kwaliteit uit heel mijn platencollectie (ongeveer 400 LP’s en vele honderden singles) te kunnen halen. Echter die aanschaf zal nog even op zich laten wachten, en tot die tijd blijf ik nog mijn oude Technics draaitafel van ongeveer 30 jaar oud gebruiken.

Ik hoop dat je dit verhaal met plezier gelezen hebt en heel graag tot de volgende blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: