Upgrade en uitbreiding studio-apparatuur, verder werken aan vernieuwing bestaande websites.

Zoals de meeste mensen onder jullie lezers wel zullen weten heb ik de kleine kamer hiernaast al heel veel jaren geleden ingericht als een hobbyruimte, annex studioruimte. Daarin staat een meubel met al mijn audio-apparatuur en een mengpaneel, wat weer is aangesloten op mijn multimedia computer. Voor het maken van eigengemaakte en zelf gemonteerde opnames voor op cd en voor op internet. En ook voor een beter geluidskwaliteit bij opnames die ik maak met de webcam en bij video’s.  Ik heb nog een 30 jaar oude draaitafel in gebruik, doet het nog prima. Van mijn moeder heb ik geld gekregen voor de aanschaf van nieuwe draaitafels. De oude wil ik wel bewaren omdat ik op termijn ook een stereo setje in de woonkamer wil hebben.

Ik heb inmiddels de nieuwe draaitafels ontvangen, inclusief stofkappen en één Shure element met naald. Vanmiddag verwacht ik met de pakketdienst van Post NL het tweede Shure element te ontvangen met twee bijbehorende adapters om ook 45 toeren singles te kunnen afspelen. Het studiomeubel gaat dan anders ingedeeld worden, zodat op de bovenste plank de twee draaitafels naast elkaar kunnen komen te staan. Heel handig om ook langspeelplaten en singles met elkaar te kunnen mengen. Handiger voor het monteren van zowel cd’s als langspeelplaten en singles. Een hele verbouwing dus van het audiomeubel. Maar wel leuk om te doen. De draaitafels zijn van Britse makelij en heel degelijk kwa kwaliteit. Het zijn twee identieke draaitafels van het merk Reloop, type RP7000. Normaal worden deze gebruikt door DJ’s, maar ze zijn ook prima geschikt voor gebruik in de huiskamer en voor programmamakers zoals ik. Er zitten standaard twee draaitafel matjes bij om te kunnen scratchen. Maar aangezien ik dat niet doe heb ik er twee losse draaitafelmatten bij besteld. Deze verwacht ik ook vandaag of anders morgen binnen te krijgen.

Geluidsmontages en programma’s maken is een leuke hobby waar ik erg veel plezier aan beleef. Ik ga ook weer aan de slag met het veranderen van mijn websites op het internet. Op eentje na zijn de resterende drie websites momenteel even niet te zien. Echter wel mijn website op www.rtvstargate.com. En ik ga je ook wat vaker informeren over nieuwe ontwikkelingen en gebeurtenissen in mijn leven via deze blog.

Een hartelijke groet van Boudewijn de Kat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: