Nieuwe draaitafels in gebruik genomen

Amstelveen, maandag 6 juli 2015 > Sinds kort heb ik twee nieuwe draaitafels in gebruik genomen voor in mijn studio. Handig om ook langspeelplaten en 45 toeren singles met elkaar te kunnen mengen. De oude ruim 30 jaar oude Technics draaitafel was aan vervanging toe. Ik doe hem echter niet weg, wellicht dat ik hem later nog ga gebruiken voor een eenvoudig stereosetje voor in de woonkamer.

De nieuwe draaitafels zijn van een heel degelijk en betrouwbaar merk, twee identieke Reloop RP7000 draaitafels, volledig handbediend en met direct drive aandrijving. Dus geen moeilijk gedoe met snaren die steeds verwisseld moeten worden. De oude Technics draaitafel was ook een Direct Drive type, en heb er jarenlang plezier van gehad. Deze nieuwe draaitafels zijn veel zwaarder uitgevoerd, en er zitten op beide draaitafels twee identieke Shure elementen op, die een heerlijk warm en sprankelend helder geluid geven, zowel in de lage als de hoge tonen weergave.

Het enige punt is, bij het instellen van de toonarm zit het contragewichtje vrij ver naar achteren geschoven op de toonarm. Dat was nodig om de juiste naalddruk van 1,25 gram voor het Shure element te kunnen instellen. Het probleem is dat de gewichtjes bij beide platenspelers halverwege de plaat tegen een gesloten stofkap aan blijft stoten, waardoor de arm dus blijft hangen. De leverancier (Tone Control in Haarlem) heeft dit aangekaart bij Reloop, maar Reloop liet weten dat het een veel voorkomend probleem is, maar dat er op dit moment geen oplossing voor mogelijk is. Ze geven het advies om bij een ijzerhandel een aantal ringen van de goede maat aan te schaffen en die met metaallijm op de achterzijde van de gewichten te plakken waardoor de gewichten wat zwaarder worden. En als ze zwaarder worden, dan kan het gewicht verder naar voren worden geschoven op de toonarm en dan zou het probleem moeten zijn opgelost. Ik ga vanmiddag langs een ijzerwinkel voor een paar passende ringen te kopen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.

Hoe dan ook, geluidstechnisch gezien ben ik vooralsnog zeer tevreden over deze prachtige nieuwe draaitafels. Ik hoop er plezier van te hebben totdat ik oud ben. Helaas is het op WordPress niet meer mogelijk voor mij om video’s en afbeeldingen te plaatsen, om een onduidelijke reden. Ik betreur dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: