Probleem bij gebruik webcams onder Windows 10 en overige ervaringen met Windows 10

Amstelveen, maandag 31 augustus 2015 > Ik ben recentelijk overgestapt op het besturingsprogramma Windows 10 Pro 64 bits NL. Ik heb tot nog toe hele goede ervaringen met dit nieuwe besturingsprogramma van Microsoft. Het is naar mijn beleving het beste besturingsprogramma wat Microsoft ooit op de markt heeft gebracht. Het programma draait snel op mijn computers, al mijn computers zijn voorzien van een digitale SSD schijf van 1 terrabyte. Dat betekent onder windows 10 niet alleen veel meer veiligheid, maar ook het snelle opstarten van de computer. Kwa mogelijkheden is windows 10 veel uitgebreider en gebruikersvriendelijker dan eerdere windows versies. Ik ben er zeer tevreden over.

Het enigste probleem ondervind ik bij het gebruik van mijn Logitech C920 webcam. Deze draait namelijk niet onder windows 10! Ik krijg het apparaat niet aan de praat meer nu ik op de nieuwe windows ben overgestapt, terwijl de webcam nog wel goed draaide onder windows 8.1. Het is heel moeilijk een webcam te vinden die wel onder windows 10 funktioneert, en ik vind dat heel erg jammer. Ik ben nu genoodzaakt videospotjes met mijn Sony Handycam videocamera te maken op een sd schijfje. Deze moet dan weer worden ingelezen op de computer, waarna ik de video kan gaan bewerken en handmatig naar youtube kan uploaden. Ik hoop dat er een oplossing gaat komen hiervoor, en dat er geschikte drivers gaan verschijnen voor de webcams die ik in huis heb. Zodat ik dan ook onder windows 10 met mijn webcams kan gaan werken.

Maar, over het geheel gezien ben ik zeer tevreden met windows 10 pro 64 bits NL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: