Nieuwe zendapparatuur besteld (50 Watt)

Nieuwe zendapparatuur besteld (50 Watt)

50 watt zender (3)

Amstelveen, donderdag 9 juni 2016

Eergisteren heb ik online een nieuwe en sterkere FM zender besteld bij een bekend gespecialiseerd bedrijf uit China. Ik had reeds eerder bij hetzelfde bedrijf een 15 Watt FM zender besteld, en aangesloten op een vertikaal geplaatste dipool antenne die ik aan het balkonhek heb bevestigd.

Die 15 Watt zender doet het uitstekend, en heb ook metingen verricht omtrent de reikwijdte, al rijdend door Amstelveen en Amsterdam-Buitenveldert. Amstelveen-Noord, het zuidelijke gedeelte van Buitenveldert en in het centrum van Amstelveen is het signaal redelijk tot goed te ontvangen. Echter, in meer zuidelijke richting wordt het signaal snel slechter, ten zuiden van het stadshart…

Hoewel de zender met name is bedoeld voor uitzendingen voor bewoners van de woongroep Centraal Wonen, er vinden ook geregeld uitzendingen plaats op vol zendvermogen, en het is wel de bedoeling dat het signaal in heel Amstelveen goed ontvangen kan worden. Ik heb hierover via email contact gezocht met het bedrijf waar de zenders worden gemaakt, Fmuser in China. En ik kreeg van hun het advies een sterkere zender aan te schaffen die een maximaal vermogen kan leveren van 50 Watt. Die bestelling heb ik afgelopen dinsdagavond laat, eergisteren dus, geplaatst via hun website. Ik verwacht het apparaat dit weekend of anders begin volgende week, binnen te krijgen.

Binnenkort zal ook de officiële startdatum bekend worden gemaakt wanneer de uitzendingen definitief van start zullen gaan. Nu vinden er alleen nog maar proefuitzendingen plaats met muziek, op FM 105,4 mHz. Bij de definitieve start zal deze zelfde frequentie niet worden veranderd. De radiozender blijft uitzenden op 105,4 mHz, in stereo.

Ik houd jullie lezers en luisteraars op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, uitzenddata en –tijden. Via deze weblog van mij.

Lieve groeten van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: