Proef-uitzendingen op nieuwe frequentie FM 105,7 mHz , nieuwe multimedia computer, rijbewijskeuring i.v.m.verlenging rijbewijs.

Amstelveen, woensdag 5 april 2017

Binnenkort start ik met een aantal proefuitzendingen op FM 105,7 mHz. Het is gebleken dat rond de oude frequentie teveel andere radiostations aktief zijn die het signaal storen. Ik ben toen gaan zoeken naar een nieuwe frequentie, en dat is dus 105,7 mHz geworden. De meeste uitzendingen zijn speciaal gericht op de naaste omgeving, bewoners uit het woonprojekt waar ik deel van uitmaak. Het zendvermogen is daarom beperkt tot maximaal 250 miliwatt, oftewel 0,25 Watt. Incidenteel wil ik ook korter durende programma’s gaan verzorgen voor een groter gedeelte van onze gemeente. Die programma’s neem ik van tevoren op op mijn multimedia computer die in de studioruimte is gevestigd. Die korter durende uitzendingen voor een groter deel van onze gemeente, daarvoor maak ik gebruik van een maximaal vermogen van 20 Watt.

Maar de meeste uitzendingen zijn gericht voor de naaste omgeving en voor bewoners uit het woonprojekt waar ik deel van uitmaak. Informatie over uitzenddata en tijden, en het gebruikte zendvermogen kun je terugvinden op deze weblog.

 

Nieuwe Multimedia-computer in gebruik genomen wegens defekte oude pc

Nog niet zo lang geleden kreeg ik na vele jaren lang mijn oude multimediacomputer gebruikt te hebben, last van computerproblemen. Ik hoorde een harde tik uit de kast komen, en sindsdien vertoonde de oude pc steeds weer problemen. Ik ben er toen mee naar computerzaak Mycom geweest, en die kwam tot de conclusie dat het moederbord aan vervanging toe was. En ook de processor deed het niet zo goed meer.

Ik heb toen een nieuw moederbord aangeschaft, een nieuwe bijpassende goedkope computerkast, en heb toen alles in die nieuwe kast laten zetten, plus alle nog goede onderdelen uit de oude computerkast. Om de kosten te drukken. Het is een moederbord geschikt voor de net zo goede, maar veel goedkopere processor van het merk AMD. Ik heb het nog even met de oude processor moeten doen, waar ze toen ook de bijpassende standaard stock cooler hebben ingebouwd, om de processor te kunnen koelen. Alleen die cooler maakte echt een verschrikkelijk lawaai. Het leek net een opstijgend straalvlieguig! En omdat ik de computer ook wil gebruiken voor het opnemen van radioprogramma’s en voor live uitzendingen, was dat beslist geen goede optie.

Ik ben toen wat verder gaan sparen, en kon enkele weken later dan eindelijk een veel snellere AMD processor bestellen. Een hele goede, van het type FX-8350, met een kloksnelheid van maar liefst 4 gHz en met 8 processorkernen! Vergelijkbaar met de Core i5 processor van Intel, maar wel de helft goedkoper! Snel genoeg voor multimedia doeleinden en voor het bewerken van foto’s en video-opnames. Daarbij had ik ook nog een CoolerMaster cooler besteld, om de processor te kunnen koelen. Ik heb die onderdelen toen in de nieuwe kast laten zetten, en kon de computer diezelfde middag nog net voor sluitingstijd van de winkel weer ophalen. Je kunt dus wel zeggen dat ik voor vrij weinig geld een hele nieuwe computer heb. En hij draait als een zonnetje, de cooler is nauwelijks hoorbaar en het is de stilste computer die ik in huis heb! Ik ben er zeer tevreden over.

 

Rijbewijskeuring bij huisarts, mogelijk ook bij specialist, i.v.m. verlening rijbewijs

Ik heb afgelopen week via http://www.mijnoverheid.nl een herinneringsbrief ontvangen van de Rijksdienst voor het wegverkeer in verband met de verlenging van het rijbewijs wat op 1 augustus aanstaande verloopt. Helaas is het zo dat ik daarvoor, net als drie jaar geleden, medisch gekeurd moet worden om psychische redenen. Wat wel nieuw is dat je je tegenwoordig ook door een onafhankelijke huisarts kunt laten keuren. Ik heb afgelopen maandag op het gemeentehuis een Eigen Verklaring formulier gekocht. Dat grapje kostte me € 33,80. Dit formulier moet ik invullen en samen met nog een aantal andere dingen meenemen naar het gesprek met die onafhankelijke arts. Dat gesprek vindt volgende week, op vrijdag 14 april aanstaande, om half drie plaats in wijkcentrum de Bolder in winkelcentrum Groenhof. Dat grapje kost me nog eens 35 euro extra. Allemaal een hoop gedoe en een hoop geld voor iemand als ik met een Wajong uitkering. Maar wel goedkoper dan ik had verwacht. Het maximum tarief daarvoor is 78 euro. Dat hoef ik gelukkig niet te betalen.

IK word dan gekeurd door een onafhankelijke arts. Ik heb wel begrepen dat die arts wat meer tijd zal nemen voor mij en voor het invullen van het formulier. Om de kans op een oproep van het CBR voor een extra keuring bij een specialist, zo klein mogelijk te houden. Na het gesprek met die huisarts moet ik het eigen verklaring formulier opsturen aan het CBR. Dan is de kans wel aanwezig dat ik na dat gesprek, net zoals drie jaar geleden, word opgeroepen voor een aanvullende herkeuring door een specialist. Dat zou me dan nog eens maximaal € 250,– gaan kosten! Voor een gesprekje met een psychiater, iemand die mij niet eens goed kent!

Er is niks mis met mij hoor lieve mensen, het gaat al langere tijd goed met mij, ik ben stabiel en gebruik ook de goede medicatie.

Na die hele toestand rondom de keuring kan het nog maximaal vier maanden duren voordat ik een goedkeuringsbrief ontvang van het CBR om mijn rijbewijs te kunnen verlengen. Er bestaat dus een klein kansje dat ik even zonder rijbewijs kom te zitten. Dat ligt dan niet aan mij, maar vooral ook aan het CBR wat een uitermate bureaucratisch funktionerend orgaan is! Laten we er het beste van hopen.

Lieve groetjes van Boudewijn.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: