Antennekabel FM antenne vervangen, problemen nog niet opgelost…

13 mei 2017

Lieve mensen,

Zoals ik al eerder meldde zou ik een nieuwe antennekabel (coaxkabel) gaan monteren tussen de uitgang van de zender en de halve golf dipoolantenne. Ik heb dat inmiddels gedaan, er zit nu een nieuwe coaxkabel tussen de zender en de antenne.

Echter de problemen zijn nog niet opgelost. De staandegolfverhouding (aanpassing tussen zender en antenne) is nog steeds erg slecht op 105,7 mHz. Heel veel verlies van zendvermogen, waardoor ook problemen kunnen ontstaan aan de apparatuur. De staandegolfverhouding is wel goed op een andere frequentie, namelijk 97,5 mHz. Het vreemde is dat ik voorheen nooit problemen had op 105,7 mHz. De aanpassing tussen zender en antenne was optimaal. Nauwelijks verliezen kwa zendvermogen. Ik heb niks aan de antenne zelf veranderd, ik heb geen verklaring nog omtrent de reden van de verslechtering.

Ik heb inmiddels per email contact gezocht met de klantenservice van Fmuser, de fabrikant van de apparatuur en van de antenne. Ik heb het probleem voorgelegd, en gevraagd wat ik kan doen om het probleem te verhelpen, en of het kan helpen de antenne opnieuw te “tunen” (af te stemmen op 105,7 mHz). Dat is een enorme klus, omdat dan de antenne dan van de mast af moet worden gehaald en de antennekabel moet worden afgekoppeld. Maar als het niet anders kan heb ik het ervoor over. Want ik wil wel gebruik blijven maken van de gebruikelijke frequentie, 105,7 mHz.

Als dit alles nog niet helpt is de enige oplossing een nieuwe antenne bestellen en monteren. Ik hoop echter dat het voldoende zal zijn de huidige antenne-installatie te repareren totdat alles weer volgens wens verloopt. Ik houd je op de hoogte.

 

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: