AMD Ryzen 1700X computer voorzien van 32 Gigabyte RAM geheugen G.Skill FlareX 2400 mHz, na bezoekje aan Mycom.

25 maart 2018

Lieve mensen,

Enkele dagen geleden heb ik het werkgeheugen van mijn Ryzen 1700X computer uitgebreid van 16- naar 32 gigabyte, het zogenaamde RAM geheugen. De geheugenbankjes hebben een snelheid van 2400 mHz, wat ook de maximale gegarandeerde snelheid is op het ASUS Prime X370 Pro moederbord van de computer. Nu is de computer ook geschikt voor taken zoals videobewerking, en het renderen van videobestanden.

In eerste instantie ondervond ik wel problemen na het installeren van de vier geheugenbankjes van elk 8 gigabyte. Ik ben toen met de computer even langs computerwinkel Mycom gereden, die de computer gratis voor me heeft gerepareerd. Nu lijkt de computer weer vrij goed te werken voorlopig. De monteur van Mycom raadde me wel aan een nieuwe, schone installatie van Windows 10 Pro te doen op het apparaat. Dat ga ik pas doen als het echt nodig mocht zijn, want tot nog toe werkt het apparaat goed, voor zover ik heb nagegaan.

Ik kijk ook veel naar YouTube video’s van computertechneuten uit de VS. Volgens hen is het tegenwoordig niet meer mogelijk om de meest actuele versie van Windows 10 te kunnen activeren met een oudere Windows 7 of Windows 8 productcode. Bij Mycom denken ze daar anders over, volgens hun is het nog wel mogelijk.

Mocht het in de toekomst nodig blijken een nieuwe schone installatie van Windows te gaan uitvoeren dan is het tegenwoordig niet meer nodig om een peperdure Windows 10 licentie bij Microsoft te kopen. Er zijn ook andere websites in de VS en hier in Europa, waar je zo’n licentie al voor hooguit drie tientjes legaal kunt aanschaffen. Microsoft rekent nog altijd minimaal 139 euro of meer voor een Windows 10 licentie. Het lijkt me toch wel handig binnenkort alvast een goedkopere legale licentie van Windows 10 te gaan aanschaffen, voor in de toekomst.

Ik heb nog steeds originele videobestanden liggen van de bouw van mijn Ryzen 1700X computer. Deze wil ik binnen niet al te lange tijd gaan bewerken en monteren met de Corel VideoStudio X10 software, ofwel met de Movie Studio Platinum 14.0 videobewerkings software. Na bewerking kan ik die video gaan uploaden naar mijn youtube videokanaal.

Voorlopig kan ik alleen nog gebruik maken van een resolutie op Full HD niveau, dus op 1920 x 1080 pixels. Dat kan voorlopig ook niet anders, want voor hogere resoluties heb ik minimaal een webcam nodig die een hogere resolutie ondersteund, een 4K camcorder, een 4K monitor en een zwaardere videokaart. Met name de videokaarten zijn door de huidige crypto currency hype onbetaalbaar geworden. Het zal dus nog wel even duren voordat video’s kunnen plaatsen op een hoge 4K resulutie, mogelijk zal zijn voor mij.

Lieve groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: