MACHTELOOS


(reaktie van hulpdienst Sensoor)

 

Dag Boudewijn,

 

Bedankt voor je mail en je vertrouwen! Ik heb met aandacht gelezen wat je hebt geschreven en ik vind het heftig!

 

Laat ik me eerst even voorstellen, ik noem me Sosca en ben medewerkster van Sensoor. Jouw mail is naar mij doorgestuurd om te beantwoorden, vandaar.

 

Je schrijft dat je hooggevoelig bent en al 26 jaar ervaring hebt met psychiatrische hulpverlening.  Toen je vorig jaar opgenomen was heb je Flor leren kennen en jullie voelden een diepe verwantschap. De begeleiding had bezwaar tegen jullie vriendschap/relatie en Flor werd overgeplaatst naar een gesloten afdeling en jij kreeg een bezoekverbod.  Tijdens het verblijf  binnen de GGZ is  Flor afschuwelijk verkracht. Inmiddels hebben jullie elkaar weer gevonden via internet en heeft Flor te kennen gegeven jou  weer te willen ontmoeten.

Al met al voor Flor traumatische  ervaringen en voor jou is de wetenschap van haar lijden ook moeilijk te verteren.

Ik kan me zo voorstellen dat je je vreselijk machteloos moet voelen.  Spreek je daar trouwens over met je begeleiding en/of behandelaar?

Wat betreft je vragen over gevolgen van traumatische ervaringen, de mogelijke distantie tussen ziel en lichaam als gevolg van,  en het effect van zielsverwantschap tussen 2 mensen, helaas…. Ik voel me niet echt in staat om op dat terrein iets verstandigs te zeggen.

Eigenlijk is het een goed idee om binnen afzienbare tijd Flor te bezoeken, met elkaar te praten en er voor elkaar te zijn. Ik denk dat je dan aan de hand van de feiten en je gevoelens  ook meer duidelijkheid krijgt over jullie relatie.

Ik hoop van ganser harte dat die ontmoeting voor jou het gewenste resultaat zal hebben.

 

Veel kracht en sterkte Boudewijn!

Een vriendelijke groet,

Sosca.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: